Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Davulcuya, zurnacıya…

Özellikle, görsel medyada son dönemlerde bazı programlar var ki, bir baba olarak çocuklarımızın, gençlerimizin yarını için birşeyi vurgulamak istiyorum, hiçbir medya patronu gençliğimizin ahlaki erozyonuna fırsat vermemeli, ona zemin hazırlamamalı. Yarın öyle bir bela olur ki bu bela onları da çarpar, onları da vurur. Onun için güçlü olmaya mecburuz.

Anneler, babalar, ‘Sadece okullarda bu işi çözerim’ diye düşünmeyin. Bizim de üzerimize düşen görevler var. Eğer son zamanlarda bazı arzu edilmeyen cinayetler, katliamlar duyuyorsak ve bunlardan dolayı üzülüyorsak, anne, baba olarak kendimizi de hesaba çekmeliyiz. ‘Acaba biz nerede yanlış, nerede hata yaptık’ bunların da üzerinde durmalıyız.

Şunu da unutmamalıyız. Dün o dediğim tesisleri denetlemeye giderken orada maalesef gençliğimizin bir bölümünün halini gördük. Gerçekten üzüntü vericiydi. Bu şekilde sınırsız, kontrolsüz bir ahlaki erozyonun olduğu yapılanma bizi dertlendiriyor. Onun için aileye sahip çıkacağız. ‘Çoluğumuz, çocuğumuz nereye giderse, gitsin’ diyemeyiz. Kendi başına bırakılan unutmayın, ya davulcuya ya zurnacıya…

Koskoca şehirde güvenliğin başındaki adam “Ee takip etselermiş kızlarını…” demişti ya, o zihniyetinin ağa babası da budur işte. İcraanın başındaki adamın kafa yapısı bu. En azından kamera karşısında söyleyebildikleri bu. Yoksa az çok biliyoruz, “İbret-i alem için iyi olmuş, oh olsun” dediklerini de… “Kendi başına bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya.” demiş ama, bunun kendi başına bırakılmayan modeli de var. Hüseyin Üzmez ilgileniyor onlarla da…

23 Comments

  • aga
    Posted 20/07/2009 at 21:03

    Muhafazakar/gelenekci kesimin deger erozyonundan baska bir argumani, dayanak noktasi var midir? Ekonomik, siyasi, ailevi, sosyal tum iliskileri ahlak, gelenek kurallarina endekleyip tum hayati ona gore duzenlemek sosyal evrimin dogal bir sonucu oldugu icin mi dunyada bu kadar fazladir bu muhafazakarlar? Dunyanin dort bir yaninda bu kadar insanin ayni anda “degerlerimiz gidiyor, aile sarsiliyor, ahlak yozlasiyor” argumanlarini kullanmasi bizden habersiz gizli bir orgute uye olduklarinin ve bu argumanlarin aylik bultenlerle ellerine gonderildiginin mi kaniti yoksa sosyal bir mucizeye mi isaret ediyor? Eger bu bir mucize ise hepimizin biat etmesi gereken kusursuz bir yapinin mi sonucu?

  • Post Author
    dea
    Posted 21/07/2009 at 09:00

    Davulcu, zurnacı metaforu direkt kız çocukları için kullanılıyor. Bu zihniyetin kız çocukları ile ilgili ne düşündüğünü biliyoruz. Hatta aynı zihniyetin biraz daha ruh hastası olan modeli kızınızı 9 yaşından sonra kucağınıza almayın, öpmeyin günahtır demişti. Haa Barbie bebeklerinden tahrik olan da aynı adamdı.

  • Post Author
    dea
    Posted 23/07/2009 at 08:53

    Bu yazıyı buraya koyarken RTE’nin cümlelerini bir kaynaktan kopyala/yapıştır yapmıştım ama meğer eksikmiş, şimdi güncelledim.

    Hele “Dün o dediğim tesisleri denetlemeye giderken orada maalesef gençliğimizin bir bölümünün halini gördük. Gerçekten üzüntü vericiydi. Bu şekilde sınırsız, kontrolsüz bir ahlaki erozyonun olduğu yapılanma bizi dertlendiriyor.” şu kısmı beni benden aldı, Bekir Coşkun yazmış bugün; başbakanın sınırsız, kontrolsüz bir ahlaki erozyon olduğunu ifade ettiği, maalesef halini gördüğü gençlik Unirock festivali katılımcılarıymış. Ne desek ki şimdi?

  • dellez
    Posted 23/07/2009 at 09:21

    Onlari da canli canli yaksinlar. Olmadi caddede gupegunduz vursunlar. Domuzbagi yapip oldurebilirler. Evlerini basip girtlaklarini kor bicakla kesebilirler, tabii evi basmadan bir kac gun once kapiya kirmizi boyayla isaret koymayi unutmamalari lazim.
    Ha bunlari zaten yaptilar diyeceksiniz, degiserek gelissinler, kendilerine yeni yontemler bulsunlar o zaman, onu da benden beklemesinler…

  • Post Author
    dea
    Posted 23/07/2009 at 09:26

    Bir de komik yanı var işin, mevzu gazetelere yansıyınca Başbakanlık açıklama yapmış. “Dün o dediğim tesisleri denetlemeye giderken orada maalesef gençliğimizin bir bölümünün halini gördük” cümlesinin ehrhangi bir topluluğu işaret etmediğini, genel bir tespit olduğunu söylemiş. “Dün o dediğim tesislere giderken…” gayet nokta atışıymış gibi geliyor ya kulağa, değil işte…

  • dellez
    Posted 24/07/2009 at 08:55

    Mehmet Y. Yilmaz (24.07.2009 Hurriyet)

    Dün öğrendiğim bir gelişme, olayın çok daha vahim bir boyutunu gözler önüne seriyor.

    Başbakan, makam otomobiliyle oradan “dertlenerek” geçtikten hemen sonra konsere girmek üzere bekleyen gençlerden 7-8 kişilik bir grup, polis tarafından gözaltına alındı.

    Gözaltına alınmalarına neden olan şey Başbakan’ın korumalarının “durumdan vazife çıkarmaları”!

    Polise, “Gençler Başbakan’a hakaret etti” demişler, onlar da gençleri dertop edip, götürmüşler.

    Gözaltına alınan gençler önce sağlık muayenesine götürülmüş. Sonra içlerinde kız olanı Bomonti’deki gözaltı merkezine, erkek olanları da Emniyet’e götürülmüşler. Gençlerin 1 gece gözaltında kaldıklarını, sonra Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “delil yetersizliğinden” serbest bırakıldıklarını ekleyeyim.

    Allah korumus gencleri gene. Gozaltindan sag kurtulmuslar…

  • Post Author
    dea
    Posted 24/07/2009 at 10:17

    Dünün mazlumu bu adamlar. İyi belleyin…

  • dellez
    Posted 27/07/2009 at 11:40

    “Cumhuriyet mitinglerine katıldınız mı?”

    Gözaltında sorulan sorulardan bir tanesi…

  • ARMUT
    Posted 28/07/2009 at 17:38

    başbakanımın dediklerinin altına imza atarım..
    çağdaşlaşmayı şarap tüketimi ve karı-kızın götünü başını açmasına endeksleyen sikilmiş kafalar için ağır kaçmış olabilir elbet. yes.ok.mokey.

  • Post Author
    dea
    Posted 28/07/2009 at 23:01

    Hasiktir lan, ben çağdaşlaşmayı şarap, karı, kız, göt, meme sanıyordum değil miymiş?

    Bitemedi şu ilkokul seviyesini aşmayan argümanlarınız… Yeter lan, kofti demokratlığınızın sınırını biliyoruz da, embesilliğinizin de bir sınırı olsun ya…

  • aga
    Posted 29/07/2009 at 00:29

    Ben cagdaslasmayi kari kizin gotunu acmasina endeksliyorum. Kari kizin gotunun basinin acik oldugu ahlaksiz bir bati sehrinde yasiyorum. Kelime gercek anlamiyla got bas acik su aralar, havalar sicak disarida bikiniyle geziyorlar. Gel gor ki boyle memleketlerde taciz orani da, tecavuz de, namus cinayeti de, ensest iliski de bizim pek muhafazakar Anadolu sehirlerimizden de, pek musluman ve ahlakli dogu memleketlerinden de az. 20 yasina kadar 31 cekin, 20 yasinda da goz koydugunuz kizi hic fikri sorulmadan, ne istedigi bilinmeden size yatakta, mutfakta usaklik etsin diye babalariniz araciligiyla aldirin. Ahlakini siktigim armutlari…

  • canoglan
    Posted 29/07/2009 at 11:21

    Bence biz de bazı çevrelerce allahsız site olarak biliniyoruz. Bu tarz hezeyanlarda ilk durak oluyoruz nedense kin kusmak için. Ramazan’da gör burayı sen, herkes teftişe çıkacak : )

  • dellez
    Posted 29/07/2009 at 11:48

    Aratip mi geliyorlar, yoksa hakkaten bizi takip eden boyle bir kitle mi var merak ediyorum?
    Ya da belki koktendinci bir forumda birisi surekli bizim yazilari linkliyordur. “Mubarek kardeslerim, bacilarim. Fasulyeden denilen kefere sitesinde gene dinimize kufretmisler. Gidelim cihat edelim onlara karsi. Allah kabul etsin. Amin”….

  • Post Author
    dea
    Posted 29/07/2009 at 12:18

    Benim olm o hhaha Ne kadar islami forum, islami evlilik sitesi varsa üye olup, linkliyorum yazıları… Hitlerde beklediğim artış olmadı henüz. Kısmetse atsizcilar’a sallıycam bu aralar, üyeliiğimin onaylanmasını bekliyorum 🙂

  • Canarino
    Posted 29/07/2009 at 12:24

    Şarap sevmiyorum lan ben. Bundan sonra rakı tüketimi esas olsun çağdaşlık kıstasında. Tekila da olur, bilmiyorum, onu seven çok var. Karı kız götü sabit zaten.

  • Post Author
    dea
    Posted 29/07/2009 at 12:27

    Meme nolucak abi? Meme yoksa ben de yokum 🙁
    Sokayım öyle çağdaşlığa ben..

  • Canarino
    Posted 29/07/2009 at 13:04

    Onu telaffuz etmeye dahi gerek duymadım ben. O direk modernlik paketinin içinde geliyor diye 🙂

  • dellez
    Posted 29/07/2009 at 13:55

    Memesiz modernlige bugun en curumus bati medeniyeti bile modernlik demez dea. O varsayilanlar icerisinde. Modernite V1.1’i ulkeye kurdugun zaman otomatik olarak herkesin memesi ortaya saciliyor.
    Meme olmadan modernlik mi olur lan…

  • Canarino
    Posted 29/07/2009 at 15:28

    Ve meme bir nevi “Okudum ve Kabul Ediyorum” kutucuğu. O olmadan çağdaşlık kurulmuyor.

  • HA ARMUT HA AYVA
    Posted 30/07/2009 at 00:13

    selamlar

    aga’nın yukarıda yaşadığı şehri tarif edişinden de anladığımız gibi çağdaşlık göt ve memeye endekslenmiş durumda zaten beyinde. işte bünyede tahribat yaratan ve damarlarına işleyen bu fikri dalga geçerken bile kabul etmekten kaçamıyor insanoğlu ey cemaat-i fasülyeden..

    üstad antuan çeroz’un dediği gibi bi insana hiç bilmediği bir şeyi anlatmak bildiğini sandığı bir şeyin yanlış olduğunu anlatmaktan daha kolay.. peki üstad çeroz’un bu lafından ne anlıyoruz? göt meme ve maymundandan beter bi şekilde taklit ettiğiniz, sonra da sövdüğünüz batının sütü bozuk çağdaşlaşmsı ile bağlantısı ne?

    varın orasını da siz düşünün gayrı!

  • aga
    Posted 30/07/2009 at 00:47

    Ben dalga falan gecmemistim ama… Sokaklardan fotograf mi cekip gondersem acaba. Cagdaslik nedir tarif et bakalim salatalik, cok merak ediyorum ne diyecegini. Komiklik falan yapma, ciddi ciddi anlat simdi cagdaslik nedir, ne anliyorsun, Turkiye’nin cagdas olmasi icin ne yapmasi lazim ve bunu istiyor musun? Bir cevap ver bakalim.

  • canoglan
    Posted 30/07/2009 at 09:29

    Ibiza yeryüzündeki en çağdaş şehirdir, çünkü herkesin memesi ortada. Wallpaper yaptım fotoğrafları, ordan biliyorum.

Leave a Comment