Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3565

2004 yılından beri, öyle ya da böyle, bir şekilde ayakta tuttuğumuz göz bebeğimiz FasulyedenKom’un -kaç kez kapandı, kaç kez açıldı unuttum- yeniden açılışına hepiniz hoşgeldiniz.

2011 Eylül’de ilgisizlik mevhumu nedeniyle ara verip, 2012 Haziran’da bir cansuyu olur umuduyla Tahmin Yarışması’na girişerek yaptığımız deneme de Avrupa Şampiyonası’nın bitmesi ile bünyede hüzün ve hayal kırıklığı bırakarak son bulmuştu.

Bu süreçte sitenin fişini tamamen çekmek, nasıl desem, bir eşeklikler fasikülü formatında yayınlanan kişisel tarihimde kendisine hakettiği yeri buldu.

Şimdi geldiğimiz bu noktada, muhtemeldir ki yine kimsenin -ya da iyimser olalım- çok az kişinin ilgi göstereceği yeni dönemde temel düsturumuz, buraya emek harcayıp yazı yazan, sayısı nerden baksan 20’den fazla kişinin dilediği her an yazısına ulaşabilmesini sağlamak olacaktır.

Çok iddialı olduğum çok konuda çok büyük yenilgiler almış birisi olarak (bkz. kişisel eşeklik tarihim) yine aynı şeyin yaşanması muhtemel olsa da, bu siteye karalanmış her bir cümlenin, her bir yorumun mümkün olan en kolay ve stabil şekilde erişilebilir olması konusunda ciddi bir motivasyonum olduğunu ilan etmek isterim.

Hatta bu vesileyle, “yazmak” eylemini çok büyük oranda gaspetmiş olan, geride bıraktığımız 3-5 yılın “140 karakter”ine karşı da -zafer olmaz da- belki 3-5 tokat sallamış oluruz.

Birkaç haftadır siteyi tekrar açma motivasyonu ile zaman buldukça siteyle uğraşıyorum. Tekrar ayağa kaldırmak, yeni bir tasarım ortaya koymak, ıvır zıvır derken sayfanın en altına bir sayaç koyayım dedim. Tek maarifeti de kurulduğumuzdan bugüne kaç gün geçtiğini saymak olsun. Kodu ekleyip, browserdan sayfayı yenilediğimde sonuç olarak 3565 gün yazıyordu. Kodda bir sorun mu var dedim, excel açtım hesapladım. Yok, kod doğru çalışıyor.

3565 günün yekünde kaç günü bu site için emek verdik kim bilir, kaç saat, dakika, saniye…

Bu sitede -3 saniye bile- emeği olan herkese tekrar, kocaman bir merhaba.

FasulyedenKom, hayata karşı top sektirmeye devam ediyor…

Merhaba…

9 Comments

  • Post Author
    dea
    Posted 02/05/2014 at 00:43

    – Kusma aparatını kurmayı beceremedim. Belki daha sonra tekrar denerim.

    – twitter’da #fasulyeden hashtag’i ile paylaşacağınız tweet’ler soldaki twitter kutusunda görünecek. Yani öyle umut ediyorum.

    – Site mobil cihazlarınızda da en iyi görüntülenme için tasarlandı. Artık mobilden siteye girmek daha kolay ve keyifli olacak.

    – Başka, başka… Sanırım server yavaş biraz. Ona da bakıcaz.

    – Şimdilik bu kadar. Öptüm.

  • werdure
    Posted 02/05/2014 at 17:00

    Twitter şu saatten sonra kusma aparatını döver.

    Sol tarafı o yüzden beğendim.

    Mobil uygulama için iyi gibi

    Serverı kurcaladın mı bilmiyorum ama şu an fena değil bence

    Şu tarz cümlelerini özlemiştik. “fasulyedendeki yazımda da belirttiğim üzere.” 🙂

  • chuck
    Posted 03/05/2014 at 00:41

    kusma aparatı geri gelsin, twitter sucks!

  • Post Author
    dea
    Posted 03/05/2014 at 00:54

    check tekrar yazsın! hemen! şimdi!

    olm beceremedim kusma aparatını, çalışmadı amk şeysi… yaşlandım artık, öyle atmalı tutmalı yanmalı dönmeli şeyler yapamıyorum.

  • chuck
    Posted 03/05/2014 at 01:04

    edebi güçlerimi yitirdim yaşlanınca abi. o değil de, kıllık yapar gibi olmayayım da, server çok yavaş 🙁

  • nohut
    Posted 03/05/2014 at 01:38

    yazın da okuyak , yetti gayri twitterda retorik kasan züppeler

  • igor
    Posted 03/05/2014 at 18:29

    kusma aparatı olaydı iyiydi. twitter dediğin yerde adımız sanımız belli (ne gereği varsa). ha bi de artık kurumsal iş hayatı kimliklerimiz var, yönetici denilen zümrelere bi kere yakalandık kaçamıyoruz. dilediğimizce küfür falan da edemiyoruz haliyle.

  • Post Author
    dea
    Posted 04/05/2014 at 21:10

    twitterda anonim kalmak için baya gayret sarfediyorum ben aslında. lakin gene birisi bizzat benim yöneticim olan 3 müdür var şirketten takip eden. toplamda da 5-10 kişi var sanırım. gene de foto, isimle hitap, çalıştığım şirketle ilgili tivit filan attırmamaya çalışıyorum.

    kusma aparatı konusunda bir ara gene deniycem ama, çalıştıramazsam da bir şekil bulucaz. kısmet.

  • Post Author
    dea
    Posted 06/05/2014 at 01:27

    Yazar listesi için http://www.fasulyeden.com/yazarlar şeklinde bir sayfa yaptık.

    Sitede profil fotosu kullanmak için, kullandığınız mail adresinizle gravatar.com adresinden hesap açarak, resim yüklemeniz yeterli.

    Hala daha bazı kullanıcıların mail adresleri yok. Onlar da bana ulaşırsa, gerekli güncellemeyi yaparım.

    Bilg.

Leave a Comment