Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4529

Biraz aritmetik hesabi ile baslayalim. 1 Mayis 2014 tarihinde, yani bugunden tam 964 gun once, kendisinden bir onceki yazidan ise tam 668 gun sonra 3565 adli bir geri donus yazisi yazmistim buraya. O yazida ozetle ilgisizlikten oturu kapali kalan FasulyedenKom’un tekrar geri dondugunu, buyuk ihtimalle ayni ilgisizlikten dolayi yine olu kalacagini ancak zaten temel amacimin gectigimiz yillar icerisinde siteye tek bir yazi dahi yazarak bile olsa emek vermis insanlarin diledigi her an, diledigi her yerden kendi yazilarina ulasmasi oldugunu ifade etmistim.

Tabi kisisel tarihimin cok iddiali olunan konularda aldigim yenilgilerle dolup tasmasina atifla da bir geri vites kapisi koymayi ihmal etmedim. Geri donup okudugumda sunu da yazdigimi farkettim: Hatta bu vesileyle, “yazmak” eylemini çok büyük oranda gaspetmiş olan, geride bıraktığımız 3-5 yılın “140 karakter”ine karşı da -zafer olmaz da- belki 3-5 tokat sallamış oluruz.
Zafer olmadi tabi, hatta tokat demek de zorlama olur ama guzel 3-5 yazi sikistirmistik gene de. Ta ki bir sonraki sessizlige kadar.

Son yazimiz 16 Subat 2015 tarihli. Sonrasinda kimse yazmasa da, herkesin yazisi buradaydi, yayinda kaldi. Sanirim 1 yil kadar.

Sonra noldu peki? Ac parantez: ben Turkiye’yi terkedip Ingiltere’ye tasindim. Kapa parantez. Ingiltere’deki yeni hayatimin ilk aylarinda, bizim senelerce bir sekilde ayakta duran cefakar serverimizda fiziksel bir harddisk problem nedeniyle tum hersey uctu gitti. Bak bu da kisisel esseklik tarihimin baska guzel bir yansimasi aslinda, neyse. Sansliydim, Fasulyeden yedegine erisebildigim iki siteden birisiydi ama bende tekrar server vs islerine bulasacak ne heves, ne heyecan, ne de bir zerre gorev duygusu kalmamisti.

Sonra baska noldu peki? Su oldu, gurbetteyken, beynin nostaljik duygularinizi islemekle gorevli kismi bir degisik calisiyor. 2014 yilinda vermis oldugum sozu tutmam gerektigi bana bildirildi. (Mujdelendi?) Tekrar hatirlatildi ki, (noluyo lan?) bu sitede 20 kusur yazar, 800 kusur yazi var. Bu yazilar herkesin hayatinin belli donemlerinden cok net izler tasiyor. 2004 yilinda nasil bakiyormusuz hayata, ne depresif, ne manyak donemlerden nasil evrilip gelmisiz buralara. (Nerelere?) Bugun donup okudugumda, kendi yazdigimdan utandigim tonlarca yazi buluyorum arsivde. Ama -dur beylik laf geliyor- bugunku beni ben yapan da, dunku salakliklarim degil mi zaten? Hah super laf, bundan bir on yil kadar sonra geri donup sunu okuyp utanayim insallah.

Neyse uzatmayayim. Site tekrar acildi, yazilar orada, yorumlar orada. Kusma aparati bozuk calismiyor bir turlu ama onun da epey bir arsivi duruyor, onu da sadece arsiv olarak eklerim bir ara. Bir de suan kullandigimiz cok dandik bir servera benziyor ama serverlar ates pahasi beyler!

Ha, site neden tekrar ayakta bunu uzun uzun atlattim da, tekrar yazilacak mi buraya? Cok sanmam. Zaman zaman kendime engel olamayip gaza geliyorum. Hatta not defterimde onlarca yazi fikri bile var. Ama artik beylik laflar edip, satafatli sozler vermek icin yasliyim. Dedim ya, ben cok kez yenildim. Bos yere kendime yeni cephe acmak istemem. (hele hele beyzademin ettigi laflara gel)

Siz gene de ara ara gelin, sessiz sedasiz da olsa yoklayin buralari. Sagda bir email abonelik kutusu var, kaydolursaniz yeni yazi oldugunda ses ederiz bu sayede.

Kendinize, nolur ama nolur iyi davranin!
Leeds’ten selamlar! (Aslinda ben size bir Leeds yazisi yazayim ya. Dur ekliyorum bunu da not defterime)

1 Comment

  • ToSuN
    Posted 21/12/2016 at 09:29

    Uu beybi ıslandım ::)

Leave a Comment