Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman
Melih Gökçek’in nasıl bir düşünce yapısı, hayata bakışı var çok merak ediyorum. Yani nasıl bir şeydir acaba Melih Gökçek olmak? Nasıl bakıyor bu adam, nasıl düşünüyor, nasıl yorumluyor hayatı? Aynı şeyi yakıyoruz neticede, ama içeride nasıl bir işleme maruz kalıyorsa alınan ilginç sonuçlarla sen ben değil Melih Gökçek olunuyor işte.
Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman diye bir adam var. Bangladeş’e 1971 yılında bağımsızlığını kazandıran kişi. Sözlükte kimisi Batı Pakistan’ın aksine şeriatçıydı demiş, kimisi gayet seküler bir adamdı demiş. Wikipedia‘ya göre -eğer yanlış anlamadıysam- sosyalist ve laik demokrasiye inanan birisiymiş. Bangladeş’in atası kabul edilen bu zat ordu içerisindeki bir cunta tarafından 1975’te tüm ailesiyle birlikte öldürülmüş.
Ankara’da Ümitköy diye bir semt var. Gayet elit, nezih bir yer. Koru sitesi filan şehrin çekim merkezlerinden birisi. Orada da koskoca bir bulvar var. Adı Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı.Nerede oturuyorsun? Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı’nda. Nerede buluşalım kanka? Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı’nda… Bu ne lan?
Diyorum ya, Melih Gökçek olmak değişik bir şey olmalı. En azından birkaç saatliğine bu duyguyu yaşamak isterdim aslında. Bambaşka alemlere akarsın, kafan bir milyon olur yemin ederim.
içinde şeyh geçiyor diye koymuş olabilir.
Yok ya, sırf ibnelik olsun diye koymadıysa ben de hiçbir şey bilmiyorum 🙂
-Kızım nerdesin?
-Baba arkadaşla Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulverındayız.
-Kaltak, benim latika diye bi kızım yok artık.
Çitagong şehrini havaalanına bağlayan caddenin adıda Kemal Atatürk Caddesi. Pek de bi severler bizi. Hani belki ondandır.
Melih olunmaz melih doğulur zannımca. o oluşumun tekamûlünü tamamlaması bir hayat dahilinde ol(a)maz. Reenkarnasyona inanmak lazım melihi anlamak için. Yuzyılların birikimi ile bir gün rahme düşülür ve ordanda ankara’ya:).