Similar Posts

8 Comments

  1. Gecen mangalda da dedigim gibi, bizim sert bu adamin bire bir aynisi yahu…
    Di mi altar?

  2. direnin ulan acemler… gayet laik ve çağdaş olduğunuz zamanlardaki gibi amerikan taşşağı yalamayın… amerikan taşşağı sevdalılarıda benim reformist çükümü yesin..

  3. İşim vardı gidemedim ama haberler de gördüm, Antalya/Kemer’de Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali’nde Volkan Konak,

    “Onlar Ankara ziyaretlerinde Anıtkabir’i ziyaret etmiyorlarmış. Aman etmeyin. Onlar çorap kokulu adamlar. Onlar topuklarının arkasına basarak girmesinler zaten Anıtkabir’e. Onlar girerse, Anıtkabir’i dezenfekte etmek gerekir” demiş.

    İlk duyduğumda ne demek istedi? diye düşünmüştüm ve bir anlam verememiştim. Şimdi bu yazıyı okuyunca kafam dank etti. Cidden, doğru da söylemiş. Ağzına, ağzınıza sağlık.

  4. Iran sah doneminde mi gayet cagdas ve laikmis? Hmm evet su basi acik kadinli, sahli falan fotograf koca ulkenin siyasi tarihini ozetliyor zaten, unutmusum. Basi acik iste, daha ne cagdasligi istiyorsak. Zaten Iran devrimi de cagdaslik ve modernlige karsi bir hareket olarak baslamistir kesin. Volkan Konak corap kokulu, topuguna basan adam derken Ahmedinejad’dan mi yoksa Iranlilardan mi bahsediyor merak etmedim degil. Ne ara koklamis Ahmedinejad’i acaba?

  5. Ağa, yerinde bir eleştiri olmuş, haklısın. İran İslam Devrimi öncesi ülkede monarşi olduğunu, hanedanın ülkeyi yönettiğini ıskaladım yazıda. Çağdaş ve laik biraz haddini aşans öylemler olmuş. Şöyle düzelteyim o halde, o dönemde ümiversiteler ve sanatçıların başını çektiği aydın bir kitle vardı ülkede. Ve özellikle Şahın yönettiği Ak devrim ile çok ciddi kazanımları elde etmişlerdi. Ancak bu devrim paketi ulemanın ve haliyle yönlendirilmeye müsait yoksul kitlelerin tepkisini çekti ki, bu da Humeyni’nin doğuşuna işaret eder. Hatta bu bahsettiğim aydın kitle, gayet safca Şah’a karşı islamcılarla işbirliği yapmış, önemli olan şahın devrilmesidir diyerek islamcılarla aynı yolda yürümüştür. Ancak islamcıların yönetimi ele geçirmesi ile ülkede müzik yasaklanmış, gazeteler kapatılmış, yazarlar, akademisyenler tutuklanmış, hatta çok sayıda insan idam edilmiştir.

    Bahsetmeye çalıştığım, İran o gün çağdaşlık yolunda önemli bir kırılım yaşamıştı, Aynısını bugün yaşıyor demekti. Ama ifade yanlış olmuş. Haklısın.

  6. Gerci ben yorumlara cevap olarak vermistim ama sen de yazmissin evet.

    Esasinda Iran’in bugun yasadigi sey rejime isyan degil. Mousavi destekcileri molla rejimine ya da seriata isyan etmiyor, artik acik secik yapilan secim hilesi onlari cildirtmis durumda. Herkes umuyor Iran’in duzelmesini ama pek mumkun degil bence su asamada. Bu asama nasil asilir bilmiyorum da, secimlerle, demokrasi icinde asilir mi, belki olur ama bana pek mumkunmus gibi gorunmuyor.

  7. Dayan Ahmedinejad seninleyiz. Sen zarfı yolla en az 5 otobüs oradayız.

  8. Çağdaştan kasıt nedir anlaması zor aslında bu ülkede? Atatürkün kastı çağdaşlık bu örnek aldığınız ve her fırsatta kadın, çoluk, çocuk, bebe demeden milyonlarcasını katleden ülkelerin çağdaşlığımıdır? Muasır deniler gelişmiş denilen medeniyet laiklikmidir? Ülke iyi yönetildiğinde monarşi ile dahi çağdaş ve muasır olursunuz. Türk Selçuk imparatorluğu ve Osmanlının istanbul fethine kadar ki dönemini de mi okumadınız?

    Burda bizim sıkıtımız veya iran’ın sıkıntısı monarji, şeriat veya laiklik tabanlı değildir. Biz laik bir devletiz ve geri kalmış 3. sınıf bir ülkeyiz oysa israil şeriat devleti ve dünyada ki nufûzu bizimle kıyaslanamayacak kadar fazla!

    Neye bindiğimizi tam bilmeden yolculuk yapıyoruz gibime geliyor. Geylaninin dediği gibi toz duman dağılınca anlarız merkebdemiyiz atdamıyız.

    Türkiye’de ne kadar iran eleştirisi varsa din ve rejim üzerinden oysa gidip iran’ı görmek lazım, halkıyla görüşmek lazım. Turizm için buraya kaçanlardan çok ordakiler önemli. Medya manipulasyonu ile çullanılan irandan da türkiye pek güzel gözükmüyor. Yıllarca komunizmin halkı derbeder ettiği yalanlarına kanan bir neslin evladı olarak gürcistan gibi komunizmin en az lutufda bulunduğu ülkede bile halkın nelere sahip olduğunu görünce uyanıyor bazen insan.

    Irandaki seçimlerde hile olmuştur ve her ülke seçimlerinde ne kadar olduysa o kadar olmuştur. Hile ile %20 fark yaratılmaz ki bu kadar gözlemci varken. Enteresandır bu garip ademoğlu son 20 yıldır Türkiyede ve dünyada hilesiz kaybeden muhalefet görmemiştir. Hep hile vardır yoksa muhalefet aslında kaybetmez. Saçma gelmiyomu sizede? Adabıyla kaybettik demeden fitne çıkaran, sırf kendi iktidarı için halkını öne sürüp masum canlara kasteden Musavi -ki körkütük bir başka şeriatcıdır- için buralarda destek yazıları yazmak! %62 lik acem milletini yok sayıp %38 lik acem milletine destek olmak.

    Yok sürekli halktan yana tavırı gösterip halkı yok saymakta bu çağın hastalığı olsa gerek. Roma’nın ruhu şad olsun, onlardan miras bu sevda!

Comments are closed.